مرتضی عامری قدم 5سئوال 1 الی 8

ساخت وبلاگ

برگرفته از کتاب کارگاه بهبودی نوشته مجتبی دشتی #مجتبی_دشتی

<a href='/last-search/?q=مرتضی'>مرتضی</a> <a href='/last-search/?q=عامری'>عامری</a>+ علی حقدوست

ما چگونگي دقيق خطاهايمان را به خداوند، به خود و به يك انسان ديگر اقرار كرديم.

در رابطه با اصل و ذات خطاهای خود به خدا و شخص دیگری گفتیم و از راهنمایی آن شخص که این سیر و سلوک روحانی را انجام داده‌ است یاری گرفتیم.

ای مهربان بخشنده!

خطاهایم را بپوشان.

با تو می‌گویم تا خود شنوم و بپذیرم آنها را.

آن‌گاه که کالبدم مالامال درد و رنجش و هراس است بهترین راهکار در تنهایی و سکوتم اين است كه فریاد کشم تو را.

مرا دریاب که درد من تنهایی، بی‌کسی و دوری از توست.

«آمین»

حرکتی که بعد از قدم چهارم، بهبودی را استمرار و استحکام می‌بخشد، تسریع در انجام قدم پنجم است.

قدم پنجم قدم رهایی از رنجش‌ها و کینه‌ها و دردهای گذشته است. در این قدم فرد از رنجش‌ها رها می‌شود و راهش را به سوی خداوند نزدیک‌تر می‌کند و بهبودی‌اش را استمرارمی‌بخشد. قدم پنجم هدفش نزدیک كردن رابطه‌ي شما با خداوند و از بين بردن فاصله‌ي بين این رابطه است.

شما در اين جا بايد لیست و ترازنامه‌هایی را که شیوه‌ي نوشتنش را در قدم قبلی آموختید تهیه نموده و با مشورت با راهنما یا کسی که این قدم روحانی را طی نموده یک بار دیگر در پیشگاه خداوند بازگو کنید. بازگو کردن آن در محضر خداوند به صورت زبانی به شما کمک می‌کند که از نیروی خداوند برای بخشیدن و بخشیده شدن بهره‌مند گردید. قدم پنجم عهد و پیمانی است با خود که دیگر نقايص و خطاها و اشتباهات گذشته را تکرار نکنید و هم‌چنين تمرینی برای بخشیدن دیگران است. در این قدم یاد می‌گیرید که دیگر به خاطر مسايل کوچک و پیش‌پاافتاده و برداشت ناصحیح و یک‌طرفه‌ي خودتان از دیگران رنجیده‌خاطر نشوید. قدم پنجم دری به سوی زندگی سالم و ایجاد رابطه‌ي سالم و منطقی با دیگران است و ترمیم بعضی از کدورت‌هاست.

احساس بخشیده شدن حس مثبت و عمیقی است که در فرایند بهبودی تاثیرگذار می‌باشد.

با اعتماد به خداوند که در قدم سوم با او رابطه محکمی برقرار کردیم و با آشناشدن با فردي که تجربه‌ي این سلوک روحانی را دارد و با در میان گذاشتن ماهیت خطاها به صورت زبانی و پذیرفتن مسوولیت خطاها، از قدرت شفادهی این قدم بهره‌مند شده و پی می‌برید که بیهوده روزها و سال‌هایتان را با آنها سر کرده‌اید، مساله‌ي مهمی که باعث می‌شود که در انجام این قدم تعلل و کوتاهی کنید، ترس از این است که نتوانید با حس شرمساری که سراغتان می‌آید کنار بیایید. لازم است بدانید که اگر بخواهید سخت بگیرید هیچ‌گاه از شرّ این موارد ذکر شده در لیست‌تان خلاصی پیدا نمی‌کنید باید به خداوند اعتماد کنید. او شما را می‌بخشد. شما هم سعی در بخشیدن خود نمایید تا از عود مجدد و آشفتگی‌تان جلوگیری کنید.

دردهایی که در پس بیان ماهیت خطاهایتان بوجود می‌آید نتیجه خواهد داد، فقط باید با خود صادق باشید. با کشیدن درد، ایمانتان فزونی می‌یابد، تحول و انقلاب درونی و تغییر همراه با درد است. با انجام این قدم تغییراتی شگرف در زندگی‌تان صورت می‌گیرد اگر تغییر نکنید دردی که از تغییر نکردن در آینده به سراغتان می‌آید به مراتب شدتش از تغییر کردن بیشتر است و اگر بخواهید همانند سدی در مقابل تغییرکردنتان باشید حتماً بیماری اعتیاد بر شما چیره و پیروز خواهد شد و شما را مجبور می‌کند برای تسکین شکست‌تان به مسکن همیشگی رجوع کنید.

مورد دیگری که باعث می‌شود از بیان اصل و ذات خطاهای خود اجتناب ورزید احساس تنها بودنتان در این راه است ولی اگر خوب و صادقانه قدم سوم را کار کرده باشید این قدم تجربه خوبی برای حضور خداوند در زندگی تانخواهد بود. در ضمن با انجام این قدم است که می‌توان اعتماد به خداوند را به منصه ظهور گذارد.

در قدم پنجم با اقرار به خطاها آن ماسک و شخصيت‌هاي کاذب را کنار زده و به زندگی سرتاسر دروغ پایان می‌دهید و به اصل و خمیرمایه‌ي ناب شخصیت واقعی خود دست پیدا می‌کنید و با زندگی و حقیقت آن روبرو می‌شوید. قدم پنجم فقط اقرار زبانی نیست بلکه از درون پذیرفتن و به گردن گرفتن خطاهایتان نیز می‌باشد. سال‌ها برای کارهای نادرست و خطا دنبال مقصری می‌گشتید تا مسوولیت عواقب ندانم‌کاری‌هایتان را به عهده بگیرد ولی امروز با آشنایی با این اصول دوازده قدم آنها را می‌پذیرید تا برایشان چاره‌ای مناسب بیندیشید.

با انداختن نگاهی به لیست‌های قدم چهارم و اقرار زبانی و پذیرش دلی و درونی به اصل روحانی تواضع دست می‌یابید و از آن غرور و منیّت و خودبزرگ‌بینی رهایی یافته با نگاهی به اعمال خود به این نتیجه می‌رسید که آن قدر هم که فکر می‌کردید سرآمد دیگران نیستید و فقط این بیماری خودبزرگ‌بینی در درونتان بود که شما را شخصیتی متفاوت و برجسته‌تر از دیگران جلوه می‌داد.

مرتضی عامری+ ثریا داداشی

1ـ چه بهانه و دستاویزی در مورد کارکرد قدم پنجم دارم؟

بهترین بهانه رشد روحانی است، به دست آوردن شهامت و رسیدن به اصول روحانی، زیرپاگذاشتن ترس‌ها، اقرار به خطا و تکرار نکردن آنها. قدم پنجم آغاز رابطه‌ي خصوصی من با خداوند است و همچنین شناخت احساسات و همه واقعیت‌هاي درونی‌ام.

2ـ آیا در این نقطه ترس دارم؟ آنها چه هستند؟

ترس‌هایی است که به علت عدم شناخت خودم و عدم آگاهی از نتیجه‌ي کارکرد این قدم سراغم می‌آید از قبیل: ترس از دست دادن اعتبارم، ترس از اینکه راهنمایم در مورد من چه فکری می‌کند، آیا خداوند مرا می‌بخشد؟ آیا خودم را می‌بخشم؟ ترس از درد کشیدن. ترس از دست دادن رابطه‌ي خوبم با خداوند، ترس از دست دادن زندگی‌ام، ترس از اینکه نکند همه‌ي راه‌هایی که آمده‌ام اشتباه بود و شاید این اصول در آینده پاسخ سوالات ذهن من و زندگی مرا ندهد.

3ـ برای غلبه بر ترس از کارکرد قدم پنجم چه کارهایی انجام می‌دهم؟

مشورت می‌کنم، دعا می‌کنم و امید به فرایند بهبودی دارم و با استفاده از تجربه‌ي دوستان و اصول روحانی قدم‌های قبلی، اعتماد به خداوند و تکرار و تلقین به خود بر مبنای اینکه راهنمایم هم این قدم را کار کرده و گمنامی مرا نمی‌شکند و اینکه قدم پنجم مرا به آزادی و بیداری روحانی می‌رساند، به افکار بحران‌زا بها نمی‌دهم و به وعده‌ي قدم پنجم که آزادی و رهاییاست فکر خواهم کرد سعی می‌کنم آگاهی‌ام را بالا ببرم از خداوند درخواست کمک کنم و نيز ترس‌هایم را به مشارکت بگذارم.

4ـ کارکرد چهار قدم قبلی، مرا چگونه برای کار کردن قدم پنجم آماده کرده است؟

اصول روحانی چهار قدم قبلی حرکت را در من زنده می‌کند، شهامتی که در قدم‌های قبلی حاصل شد موجب پذیرشم گردید. امروز هم آماده‌ام به خداوند و راهنمایم اعتماد کنم. روزی که مسير بهبودی در من آغاز شد فکر نمی‌کردم که بتوانم بر روی بیماری‌ام تمرکز کنم امّا با استفاده از اصول روحانی قدم یک که اولین آنها اقرار بود به من کمک شد. در قدم دوم متوجه شدم فکر بکر من به تنهایی نمی‌تواند کار بکند و همین موجب شد بیشتر مشورت کنم تا سلامت عقل نسبی به من بازگردد. در قدم سوم به این درک رسیدم که باید از سر راه خداوند خود را کنار بکشم تا در زندگی‌ام جاری شود، در قدم چهارم قسمت سخت کار را شروع کردم، ترازنامه تهیه کردم و با خودم روبرو شدم و احساس کردم که از این پس خودم را بهتر می‌شناسم.

مرتضی عامری+ مجتبی دشتی

5ـ چگونه خداوند را درگیر قدم پنجم می‌کنیم؟

وقتی اصول روحانی قدم یک صداقت تمایل روشن‌بینی را در راستای درست زندگی کردن پیاده می‌کنم و اصل مشورت در قدم دو و واگذاری در قدم سوم و ترازنامه‌ي چهار را استارت می‌زنم، در قدم پنجم هم به همان خداوندی که مرا از مواد پاک نگه داشته و کمک کرده با اصل اقرار و پذیرش جلو بروم با اعتماد و ایمان بیشتر از او دعوت می‌نمایم که در اقرار به اشتباهاتم در قدم پنجم مرا یاری کند و کمکم کند ترس‌ها را کنار گذاشته و برای آزادی و رهایی، صادقانه قدم پنجم را کار کنم. از او مي‌خواهم كه در زمان اقرار حضور داشته باشد و عشق و محبتش را در من جاری سازد و آنچه را فراموش کرده‌ام به یادم بیاورد و کمکم کند حق به جانبی را کنار بگذارم تا بتوانم درست و صحیح اقرار کنم تا از شر تمامی آنها رهایی یابم.

6ـ چگونه بر تصمیم قدم سوم از طریق کارکرد قدم پنجم تاکید می‌کنم؟

همان طور که در قدم سوم اعتماد و ایمان من به خداوند درونم زنده شد امروز با همان احساس سعی در اقرار در قدم پنجم دارم. لازمه تصمیم‌گیری اقدام به عمل است که کارکرد قدم پنجم عملکرد به آن است یک‌بار دیگر تصمیم قدم سوم را مبنا بر واگذاری اراده‌ي زندگی و اراده‌ي شخصی به خداوند احیاء می‌کنم و از او می‌خواهم که حضور داشته باشد. تصمیم به حضورخداوند در زندگی ام بدون فریب دادن خودم با آغاز بیداری روحانی‌ام صورت می‌گیرد.

7ـ آیا می‌توانم به‌طور دقيق چگونگی خطاهایم را تشخیص دهم و آنها را بپیذیرم؟

زمانی که در حال انجام خطا هستیم نه آن را می‌پذیریم و نه تشخیص می‌دهیم، فقط با زمان دادن می‌توانیم متوجه آن شویم. باید از ناصادقی دست برداریم.

تشخیص چگونگی خطاها بستگی به شرایط باورهای من دارد ولی آنهایی را که به عنوان عرف در جامعه خطا تلقی می‌شوند می‌شناسم. مثل: دزدی، مصرف مواد، شهوت‌رانی، نقض قوانین و غیره. شاید خیلی از خطاهایی که از دید یا باورهای من خطا نیست از دید مردم و جامعه خطا تلقی شود. همه اشتباهاتی را که تا امروز چه به واسطه‌ي مصرف مواد چه از روی بیماری اعتیاد انجام داده‌ام پذیرفته‌ام و مسوولیت آنها را به گردن گرفته‌ام. گاهي نمي‌توانم به تنهايي خطاهايم را تشخيص دهم، ولی با مشورت و ترازنامه گرفتن و با صداقت با خود و اقرار با خود و همچنین تسلیم، قدرت تشخیص در من بالا می‌رود کافی است. نقش خودم را پیدا کنم، تا زمانی که به نقش دیگران نگاه می‌کنیم، نقش خود را گم می‌کنیم. باید حق به جانبی را کنار بگذاریم و با حقیقت خود روبرو شویم.

8ـ چگونه اقرار کردن می‌تواند مسیر زندگی مرا تغییر دهد؟

اقرار موجب می‌شود که اگر مرتكب خطايي شدم دوباره آن را تکرار نکنم و مجدداً به جای اصلی خود بازگردم: یعنی تعادل و مسیر بهبودی‌ام را با اصول روحانی دنبال کنم. هیچ کس و هیچ چیز توان تغییر در من را ندارد مگر اینکه من خودم تمایل داشته باشم و اقرار کنم که می‌خواهم تغییر کنم. با اقرار کردن دست از جنگ و انکار برخواهم داشت و بیماری‌ام را متوقف خواهم کرد و وارد زندگی جدید خواهم شد. در ابتدای ورود به انجمن اقرار به من کمک کرد و زندگی‌ام دچار تغییر شد. در قدم‌ها هرگاه اقرار کردم درک بهتری نسبت به بیماری‌ام پیدا کردم با توجه به اینکه آگاهی کامل نسبت به اقرار در قدم پنجم ندارم ولی اطمينان دارم که زندگی‌ام دچار تغییر خواهد شد.

مرتضی عامری

بهبودی ...
ما را در سایت بهبودی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7dashti6208 بازدید : 5 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1403 ساعت: 17:41